Miért érdemes?

A tangó sokkal többet képes adni annál, minthogy „táncolunk egy jót a párommal” vagy „csapunk egy görbe estét a barátokkal és megnézzük milyen a felhozatal”. A tangó a társas szórakozáson, időtöltésen túl, olyan távlatokat nyithat számunkra, amire más (társas) táncok ritkán képesek.

Miért érdemes tangózniEgyszerre szórakoztat és mélyíti önismeretünket. Felszabadítja és kibontakoztatja belső erőforrásainkat. Olyan közös (flow-)élmények megtapasztalását kínálja, ami életünk más területein is minőségi változásokat indíthat el.

Miközben szórakozunk, mindig tanulunk valami újat magunkról. Egyetlen tangós este alatt olyan élmény-kavalkád részeseivé válhatunk, ami napokra, hetekre feltölt energiával, örömérzettel, önbizalommal.

A tangós társadalom és kultúra határokon, kontinenseken ível át. Kapcsolatépítő és összetartó, egymást segítő közösség. Bármerre utazol, biztosan találsz tangósokat, akik nyitottan fogadnak, segítenek eligazodni a számodra ismeretlen helyen, helyzetben. Tangósnak lenni bárhol a világban minőséget, színvonalat jelent nyitottságban, egymásra figyelésben, kapcsolódásban, emberi tartásban és alapvető bizalomban. Jó tangóssá válni egyet jelent a mélyülő önismerettel és emberismerettel, a másik elfogadásának képességével.

 

Kocsis Zoltán írása
fotó: Mayer András

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.