Serbán Andrea

Serbán AndreaArgentin tangó oktató, táncos, tánctanár

A tánc mindig is nagyon fontos helyet töltött be az életemben.

11 évesen kezdtem el a társastáncot, majd 16 évesen elragadott a kubai salsa, így irányt váltottam. Azt hittem, örökké salsázni fogok, de 2006-ban, 18 évesen, megismerkedtem a tangóval.

“Szerelem első hallásra” volt, mikor először meghallottam tangó zenét. Akkor már tudtam, ez az én utam. Az elejétől kezdve erőteljes volt a vonzalom. Úgy éreztem, mindent szeretnék tudni erről az irányról, táncról, életérzésről, erről a különleges világról. Megtaláltam benne mindazt, amit korábban különböző táncstílusokban kerestem: öröm, mélység, magasság, dinamika, szenvedély, elegancia, sokszínűség, könnyedség….
Serbán Andrea -2
Az argentin tangó táncszínház tagja voltam, rendszeresen külföldi és hazai tangó fesztiválokon vettem/veszek részt, ahol argentin mesterek kurzusain gyarapítom a tudásomat.

Óriási élmény volt számomra Argentína, ahol megismerkedhettem, az argentin tangó olyan nagymestereivel, akik több mint 60 éve táncolnak. Tánctudásuk, oktatási stílusuk lenyűgöző, és ezt a módszert, látásmódot és tánctudást szeretném átadni a tanítványaimnak is.