Serbán Andrea

Argentin tánctanár, táncos

A tánc mindig is nagyon fontos helyet töltött be az életemben. 11 évesen találkoztam először a tánccal (társastánc), ami meghatározó élmény volt számomra. 16 évesen a kubai salsa következett, elragadott a salsa világa, évekig. 2006-ban ismerkedtem meg a tangóval.„Szerelem első hallásra” volt, mikor először meghallottam tangó zenét. Akkor már tudtam, ez az én utam. Úgy éreztem, mindent szeretnék tudni erről az irányról, táncról, életstílusról, erről a különleges világról. Megtaláltam benne mindazt, amit korábban különböző táncstílusokban kerestem: öröm, mélység, magasság, dinamika, szenvedély, elegancia, sokszínűség, könnyedség….Mint maga az élet.

Az argentin tangó táncszínház tagja volt, rendszeresen külföldi és hazai tangó fesztiválokon vettem/veszek részt, ahol argentin mesterek kurzusain gyarapítom a tudásomat.

Óriási élmény számomra minden alkalommal Argentína, ahol megismerkedhettem, az argentin tangó olyan nagymestereivel, akik több mint 60 éve táncolnak. Tánctudásuk, oktatási stílusuk nagyon inspiráló számomra. Ezt a látásmódot és tánctudást szeretném átadni a tanítványaimnak is.

Erős, stabil alapokra lehet (vagy érdemes) igazán építkezni. A mi szemléletünk szerint, két egész alkot egy párt, két fél helyett. Célunk az, hogy a tanítványaink örömmel, felszabadultan, magabiztosan tangózzanak. Úgy gondoljuk, mindenkinek van egy egyedi táncstílusa, amitől különleges, amitől más. Ezt megtartva igyekszünk tanítani az óráinkon.

Eredmények