Tango Libre Got Talents: Jóga óra Kamillával

Kreatív találkozások: Tango Libre got Talent workshopokkal szeretnénk egy izgalmas lehetőséget kínálni havonta-kéthavonta, egy kreatív és inspiráló találkozással, ahol valami újat tanulhatsz és új emberekkel ismerkedhetsz meg. Mindig izgatottak vagyunk, amikor az óráinkra érkező érdekes és tehetséges emberekkel találkozunk, és úgy érezzük, hogy ezeket a képességeket szeretnénk megosztani másokkal is. Volt már tangós-TRX edzés, volt, kerámia készítés, most pedig következzék hatha jóga óra Kamillával.

Elöljáróban Reidl Kamilláról néhány szó:
Okleveles kortárstánc tanár, Graham és Limon modern tánctechnikákat tanított a Táncművészeti egyetemen, a Trafóban, jelenleg a Budapest Kortárstánc Főiskola rektorhelyettese. Bár a mai napig tanít/mentorál, táncpedagógusokat képez, imád jógát tanítani.

Miért jóga

Bár a jóga és a tangó első pillantásra két különböző dolognak tűnhet, valójában számos hasonlóságuk van, amelyek segíthetnek azoknak, akik szeretnének a tangóban fejlődni.

Az egyik fontos hasonlóság a testtudatosság. Mind a jóga, mind a tangó azt igényli, hogy figyelmet fordítsunk testünk minden részére, hogy megfelelően mozgassuk őket. A jóga gyakorlása segíthet az egyensúlyérzék, a testtartás és a testtudatosság javításában, ami nagyon hasznos lehet a tangóban való táncolás során.

inline_778_https://tangolibre.hu/wp-content/uploads/2023/04/Kamilla-joga-238x300.jpgA jóga segít az izmok és az ínszalagok megnyújtásában, ami javíthatja a test mozgékonyságát és rugalmasságát. Ez a tangóban különösen fontos lehet, mivel sok olyan mozdulatot igényel, amelyek széles körű mozgást és hajlékonyságot igényelnek.

A jógában és a tangóban is híven követik a légzés fontosságát. A jóga segíthet az egyenletes légzési minták kialakításában, ami a tangóban hasznos lehet a táncosok számára, mert javíthatja a táncosok kondícióját és az általános teljesítményüket.

Végül, mind a jóga, mind a tangó igényli a tudatosság állapotát és az elmének a jelen pillanatban való jelenlétét. A jóga gyakorlása segíthet a stressz kezelésében és az elmének a jelen pillanatban való koncentrációjában, ami hasznos lehet a tangóban való táncolás során, amikor a táncosnak gyakran sok mindenre kell figyelnie egyszerre.

Összességében a jóga segíthet javítani a testtudatosságot, a rugalmasságot, az egyensúlyt és a légzést, amely mind segíthet a tangóban való táncolás során

Várunk tehát Kamilla jóga órájára:

Mikor: Április 15 szombat 11:40-13:00
Hol: Shift Stúdió, Andrássy út 35.
Hozzájárulás: 2.500

Mit hozz: kényelmes sportos ruha, saját matrac nem szükséges.

Jelentkezés: info@tangolibre.hu

Gyertek, várunk benneteket szeretettel!