MÁV Zenekar koncertje táncosokkal a BJC-ben – Piazzolla 100

100 éve született Astor Piazzolla (1921.03.11-1992.07.04.) és a Máv Szimfonikus Zenekar emlékkoncertet szervezett az argentin zeneszerző műveiből amelyen mi voltunk a tangó táncosok.

Pandémia ide, vagy oda, nagyon jó érzés volt fellépni a Budapest Jazz Clubban, annak ellenére, hogy nem volt élő közönségünk. A zenekar csodaszépen játszott, az első szám a Por Una Cabeza, ami olyan sokszor szerepelt már filmben és tanítottunk is esküvős pároknak, hogy azt mondtuk, ez legyen a zenekaré. Ha valaki esetleg nem tudná melyik szám a Por Una Cabeza, így táncolt Al Pacino tangót az „Egy asszony illata” – „Scent of a Woman” című filmben:

Táncaink

Oblivion – 21:50
Libertango 58:20,

Érdemes az egész felvételt megnézni, mert ennél többször is táncolunk, beszélgetünk, mesélünk és mesélnek a tangóról és tele van gyönyörű zenékkel. Az én kedvencem (Endre) az utolsó előtti szám: Cafetin de Buenos Aires 54:20-nál található.

Táncosként táncoltunk már mindenfajta felületen, meg vagyunk már szokva a csúszós, tapadós felületekkel is. A padlószőnyeg viszont mindig is kihívást jelentett a női magassarkú tangócipőknek, szerencsére ezt Andrea kiválóan megoldotta. Nagyon jó volt előadáson fellépni, köszönjük a MÁV Szimfonikus Zenekarának a meghívást, a Budapest Jazz Clubnak pedig a helyszínt.

Sajnos a Facebook Live nem ágyazható be, de ide vagy képre kattintva elérhető a videó:

Online streaming koncert facebook esemény szövege

100 éve született Astor Piazzolla (1921.03.11-1992.07.04.)
Emlékkoncert az argentin zeneszerző műveiből,akire nagy hatással volt a tangó zene és a jazz is.
Műsorunkban az 20.sz. több legendás tangó szerzőjének (Carlos Gardel,De Franchi, Alfredo Gobbi, José de caro, Ángel Villoldo) művét is előadjuk, Közreműködnek: Szeghalmi Endre & Serbán Andrea, a Tango Libre Tánciskola vezetői, többszörös Európa Bajnoki döntősök, 2018-ban megnyerték a UK Tango Championshipet, 2019-ben pedig a European Tango Contest versenyt.
Közreműködnek:
Csíkos Zsuzsanna – hegedű
Gál-Kerényi Dorottya – hegedű
Pintér Dávid – hegedű
Kiss Alexandra Enikő – brácsa
Rózsa Richárd – cselló
Piukovics Gábor – bőgő
Székely Edit – fuvola, műsorvezető
Kőrösy Miklós – oboa
Pintérné Váray Rita – zongora
Táncművészek:
Serbán Andrea
Szeghalmi Endre

A facebook live videó linkje: Astor Piazzolla emlékkoncert & Argentin tangó. A pandémia előtt zenekarral utoljára a Kongresszusi Központban a Klasszikus Karácsony Koncerten léptünk fel.

Főkép & koncertfotó: Steirer Máté – MSP images