A világ első virtuális, élő és vizuálisan is interaktív tangóestje

Ha valaki azt mondja két hónapja, hogy nem fogunk tangóesteket szervezni Budapesten, akkor egész egyszerűen kinevettem volna. Ha valaki azt mondja egy hete, hogy milongát, sőt milongákat fogunk szervezni egy hét múlva, szintén elintéztem volna egy gúnyos mosollyal…

Ugyanis, aki még nem hallott róla, csütörtökön megcsináltuk a világ első, virtuális, live(élő) és interaktív milongáját a Milonga Jueves Budapesttel. Az ötlet Gyenis Balázs (tipikus, ki más 🙂 ) fejéből pattant ki. Az ő nevéhez fűződik egyébként a világ legnépszerűbb online tangó rádiója, flashmobja és podcastja is.

A véletlenszerű zenei lista milongákhoz

Csütörtökön, reggel szólt Balázs, hogy ideiglenesen, a járványügyi helyzetre való tekintettel, elérhetővé teszi mindenki számára a véletlenszerűen generált zene listáját tangóestekhez a tangó rádió honlapján.
Óriási ötlet ez, köszönjük Balázs, ezentúl, legalábbis a válság idejére, bárki csinálhat milongát az otthonában. A zenei lista véletlenszerűen generált, Balázs elmondása szerint, bármelyik tangós sláger leghamarabb 10 óra múlva ismétlődik.
A zenei lista elérhető a következő címen:
https://milonga.argentinetangoradio.com

Amennyiben el szeretnéd küldeni valakinek,angol leírássa is megtalálható Balázs blogjában.

Az interaktív, virtuális milonga ötlete

Mindössze 30 perccel később jött az ötlet Balázstól, hogy mi lenne ha csinálnánk egy milongát? Egy virtuális milongát? Amit úgy kell elképzelni, hogy mindenki otthonról táncol és jelen lehetünk akár 500 szobában is. Attól interaktív, hogy mindenki lát mindenkit. Nem tartott sok ideig, hogy meggyőzzön az óriási buli lehetőségéről, ezekben én rögtön benne vagyok. Főleg mikor mondta, hogy melyik programot használnánk. Addigra én már napok óta teszteltem a távoktatáshoz és az online oktatáshoz tartozó szoftvereket: logmein, skype, facetime, megameeting, office teams, zoom, google hangouts meet, gotomeeting stb., hogy melyik alkalmas a tangó online oktatására és az ő általa ajánlott nagyon szimpatikus volt.

Zoom.us az online oktatáshoz és a milongához

A kiválasztott a zoom.us lett. Nagyon egyszerű kezelni, olyan mintha a tévét babrálnánk. Látunk mindenkit és mindenki lát minket, de mindig csak egy személyen van a fókusz. Persze csak annyit látnak belőlünk, amennyit mi szeretnénk, a rendszer nem jut el a fürdőszobánkig, hacsak nem mi akarjuk azt. 🙂

Ami még a Zoom mellett szólt, hogy nemcsak kipróbáltam, hanem használtam is, ugyanis két nappal előtte Radnai Tamással volt online magánórám és angol órát vettem tőle. Radnai Tamás a bandoneonos, akiről sokan  nem tudják, hogy profi módon tanít angolt, angol szakkal és 20 év tanítási tapasztalattal a háta mögött. Ha valaki tanulni szeretne tőle, íme itt van Tamás elérhetősége.

A világ első virtuális és vizuálisan is interaktív milongája

Szót tett követett és meghirdettük a facebookon a a világ első ilyen jellegű milongáját a fentebb található címmel. Mivel sikerült lefordíttatni az esemény szövegét spanyolra, olaszra és németre, érkeztek táncosok nemcsak Magyarországról, hanem a világ minden pontjáról. Volt aki Buenos Airesből jelentkezett be és vicces is volt látni, hogy ott még nappal van, de jöttek New Yorkból is.
Íme egy képernyőmentés a számítógépemről. Nekem két képernyőm van egymás mellett, így még kényelmesebb használni a programot, de olyat is láttam, amikor valaki tévére vetítette ki a többi csatlakozókat.  A  képen látható lányoknál egyébként épp nappal van, azt hiszem ők vannak Buenos Airesből.
Lentebb megtalálható az esemény szövegének az angol része, szíves engedelmetekkel elmentem itt a nem facebookozók és a saját személyem számára, mielőtt elveszne a facebook(pokol) bugyraiban.
online-milonga-in-action

                          Live Virtual Milonga – tonight we dance together with ZOOM

Join us to one of the CRAZIEST and BIGGEST Milonga of the Year and dance with us TONIGHT!

⬇⬇⬇Español⬇⬇⬇Italiano⬇⬇⬇Deutsch⬇⬇⬇Magyar⬇⬇⬇

ONLINE TANGO FIESTA – VIDEO MILONGA
Dance at home and watch hundreds of others doing the same on the same music with the Online Interactive Zoom application

��MAX 500 COUPLE!!!�
The event is free to join.
Of course, if you stay alone you can just join to watch it!
Tangueros, please share to help those people who already stuck at home.

��Tango Dj: �
Balazs Gyenis (creator of the argentinetangoradio.com)
He is djing on tango festivals, marathons, encuentros with already more than 350 international event.
https://dj.argentinetangoradio.com

��WHAT YOU HAVE TO DO:�
1. install the free Zoom.us Meetings application on your phone, tablet, laptop etc. by following the link:

https://lse.zoom.us/j/759376618
It requires only 2 minutes to install

2. Milonga starts at 8:30 pm, no seating available. 🙂

3. On your screen you will see hundreds of others dancing the same music
4. Use your best tango clothes put your best perfume and dance with us! You are going to love

ATTENTION
Currently the event for up to 500 couples, but if this works well, it can go up to 10,000 next time…

More info:
http://balazstango.blogspot.com/2020/03/online-milonga-fiesta-dance-at-home-and.html

Dance with us TONIGHT!
Again:
The event is free to join.
Tangueros, please share to help those people who have already stuck at home.

Óriási élmény volt. Köszönettel tartozom
Balázsnak az ötletért és hogy bevont a szervezésbe,
Égely Katinak a spanyol fordításért,
Pállfy-Balogh Márta tangótanár kollégámnak az olasz,
Csontos Kati tangótanár kollégámnak meg a német fordításért.

Időközben egyre-másra megindulnak a az online virtuális milongák a világban. Itthon, pénteken a Milonga Sin Palabras tartott virtuális tangóestet, szombaton pedig a Hölgyválasz, ahol az esemény címe a  „La Mirada Budapest – Live Virtual Milonga – Surprise Performance” volt. A meglepetés fellépők mi voltunk Andival, videó is készült róla.  Kzgalmas volt vicces, Gyenis Balázs az est dj-e még tapsot is beleszerkesztett.Ez a jövő, Balázs kitalálta a virtuális tapsgépet 🙂
Köszönjük a Hölgyválasz milongának – La Mirada Budapestnek a szervezést és a meghívást.

Egy fesztiválnyi embert megmozgattunk

Amennyiben belegondolunk egy tangó fesztiválon átlagosan kb 150-500 ember. A mi eseményünkre is érkeztek szép számmal az emberek a körülbelüli 250-350 bejelentkezéssel számolva ott volt a virtuális milongán kb. 350-500 ember.

És itt jött az ötletem. Ha már ennyi embert megmozgattunk, miért ne csinálhatnánk egy hasonló alapokon működő tangó fesztivált? Jelentem, az ötlet megvalósult Íme az eredmény:hungary-tango-festival-online.jpg

Hungary Tango Festival | Virtual Edition 2020 March 27-29.

Így is fog történni. Március 27-29-én megcsináljuk a világ első virtuális és vizuálisan interaktív tangó fesztiválját. Cssatlakozzatok, íme a Hungary Tango Festival facebook eseménye, illetve nem facebokozóknak a tangó fesztivál weboldalán.

Készüljetek és gyertek. akarom mondani maradjatok! 🙂

Borítókép forrás: Gyenis Balázs blog